Informatie  Vieren  Zorg  Leren  Onderweg  FinanciŽn  Plein v. Siena  Links

THOMASKLANKEN - 2008

Januari:
We wensen elkaar heil en zegen aan de hand van Numeri 6, 22 - 27: De Heer zegenen en behoede u. - Uitnodiging aan vrijwilligers en belangstellenden voor een feestelijke parochiemiddag op zondag 27 januari. - Aankondiging Kerkbalans, Memisa-collecte en Vastenaktie. Aandacht voor Amnesty en Bijbelleesrooster .

Februari:
Pater Niesen houdt een opwekkende overweging vanwege het feest van Thomas van Aquino. - Henk Haverkort houdt in een verslag van ons parochiefeest De lofzang gaande. - Anne Stael legt de bedoelingen uit die we hebben met het Plein van Siena.

Maart:
De Vastenaktie wordt afgesloten met een lied van de Braziliaanse landarbeider Miquel; 'Maar nu is het nodig te zeggen: de grond is van degene die het bewerkt.' - Uitgebreide Liturgische kalender van de Goede Week en het Paastriduum.

April:
Opbrengst Vastenaktie Ä 2417,05.

Mei:
Andreas WŲhle is geÔnstalleerd als nieuwe dominee van de Maarten Luther- gemeente. - Het motto van de Olympische spelen, Citius, Altius, Fortius, blijkt een dominicaanse oorsprong te hebben. - In de Wandeling herdenkt Rob de Groot de doden.

Juni:
Komisch verhaal van een joods jongetje dat met zijn roomse vriendje naar de H.Mis gaat. - Kerkhistoricus Brekelmans beschrijft de betekenis van sleutels in de Bijbel.

Juli-Augustus:
Bij gebrek aan opvolging moeten de dominicanen de Rotterdamse parochie Blijdorp teruggeven aan het bisdom. - Rob de Groot herdenkt Jan van Kilsdonk.

September:
In memoriam pater Nico Steenstra. Overleden op 8 augustus in het Berchmanianum en begraven in Tiel.

Oktober:
Uitleg joodse feesten onder de titel: Grote ontzagwekkende dagen.

November:
Wisseling van de wacht: aftreden van parochiebestuurders Lenie Blom en Jos Rondeel. Benoeming van MariŽtte Blom en Loek de Kruif. Herbenoemd Machtild Maes en Ronald Pellemans.

December:
Ambro Bakker over de os en de ezel en hoe we vanuit het Hebreeuws aan het woord schorriemorrie zijn gekomen.

  vorig jaar                                                                           terug                                                                        volgend jaar