ZORG (O.A. DIAKONIE)

Wekelijks is er vrije inloop voor koffie en een goed gesprek. Op woensdag  van 10.30u. tot 12.00u.

Ziekenbezoek

Wie veel aan huis gebonden is en graag eens bezoek wil vanuit de parochie, kan dat altijd laten weten. Een afspraak kan dan worden gemaakt.
Het is ook mogelijk thuis de ziekencommunie te ontvangen. En als u vindt dat het in zicht komt, ook de ziekenzalving.
Ook wie in een ziekenhuis of zorgcentrum is opgenomen en bezoek vanuit de parochie wil, kan dat altijd laten weten. Neemt u liefst zelf contact op of laat uw vraag doorgeven door familie of kennissen. U kunt het best bellen: tel. 644 53 25.

Open spreekuur

Sinds enige tijd is er een open spreekuur in onze winkel op Rijnstraat 109. Bij wijze van proef.
Onze winkel is vůůr alles ook een ontmoetingsplaats, waar je welkom bent voor een goed gesprek. In dat kader zou er zeker ook gelegenheid moeten zijn voor een persoonlijk gesprek met de pastor.
Daarvoor kunt u ook zonder afspraak binnenlopen voor ontmoeting en gesprek in het: OPEN SPREEKUUR, IEDERE DINSDAG van 16.00u tot 17.30u.

Torendael

Door omstandigheden is de huiskamerviering, die door ons werd verzorgd in rvallen. Maar nog altijd kunnen bewoners van Torendael op hun verzoek vanuit onze parochie worden bezocht.
Ook de ziekencommunie kan worden verzorgd en eventueel de ziekenzalving.
Neemt u zelf contact op of laat uw persoonlijke vraag doorgeven. U kunt het best bellen: tel. 644 53 25.

Acties

In de parochie wordt aandacht besteed aan landelijke projekten van adventsaktie, vastenaktie, missieakties zoals: Memisa, Miva, Week voor de Nederlandse missionaris, en incidentele landelijke inzamelingen voor noden die zich voordoen. Daarbij wordt vooral aandacht gegeven aan inhoud en achtergrond.

Elke maand is er medewerking voor Amnesty met activiteiten van schrijfacties en petities. Ook maandelijks zijn er solidariteitsproducten te koop (koffie, thee, chocolade, etc.)

ParochiŽle charitas instelling

Het PCI draagt financiŽel bij in sociale projekten en in particuliere noodgevallen. Het treedt zelfstandig op. Voor het PCI is er jaarlijks een kerkcollecte, naast de vaste subsidie vanuit de parochie.

In Plein van Siena wordt veel aandacht gegeven aan cursussen op het gebied van kerk en samenleving. Zie voor meer informatie de website van het Plein.