THOMASKLANKEN - 2003

In Memoriam Anny Bosma (12 juli 1935 - 31 december 2002) na 43 jaar trouwe dienst in en om de pastorie.

Samenvatting van de drie geloofsgesprekken met de parochianen over 'Waar halen we nog de inspiratie vandaan' Uitnodiging voor de Dominicaanse Parochiedag in Utrecht met als thema: De aarde bewonen, voor mensen op de drempel van de kerk.

Beschouwing over Thomas van Aquino door Edward Schillebeeckx o.p.: Nieuw leven op dorre grond. Het Vastenaktieprojekt gericht op 15 Mayagemeenschappen in Guatemala wordt door Rob de Groot toegelicht en aangemoedigd.

Uitleg Stadsdeelvoorzitter waarom de Thomaskerk nog steeds niet is afgebroken voor de nieuwbouwplannen en daardoor inmiddels is gekraakt. Met een kritisch commentaar van het Parochiebestuur.

Drie inspirerende citaten van overleden bekendheden: pastor Jan van Opbergen, Bernhard Huijbers en Dorothee SŲlle.

Kees Middelhof over Sint Cecilia en de oorsprong van het orgel.

Onze kleinste kerkklok uit de toren van de Rijnstraat is terechtgekomen in de klokkenstoel van de Nederlands Hervormde Gemeente te Ruigahuizen (Gaasterland). Henk Haverkort geeft een impressie van de maandelijkse vluchtelingen- maaltijd in de Maarten Lutherkerk.

Publicatie van het Handvest van de Parochie Sint Thomas van Aquino. Aandacht voor de tentoonstelling Schatten uit het Vaticaan in het Catharijnenconvent in Utrecht.

Aankondiging van het nieuwe dienstenrooster voor de vieringen. Op zondag 1 eucharistieviering en ook op donderdagochtend 9 uur in de dagkapel. Op dinsdagochtend woord/communiedienst.

Dr. Stefan Grandl geeft in de Maarten Lutherkerk uitleg hoe Thomas van Aquino dacht over menselijk geluk.

Verslag parochiegesprek van 19 oktober. Uit Exodus 18 wordt overdacht hoe Mozes overloopt van het vele werk en het advies krijgt van zijn schoonvader Jetro om werk over te dragen aan anderen. Actueel probleem herkenbaar bij vele kerkwerkers.