THOMASKLANKEN - 2008

We wensen elkaar heil en zegen aan de hand van Numeri 6, 22 - 27: De Heer zegenen en behoede u. - Uitnodiging aan vrijwilligers en belangstellenden voor een feestelijke parochiemiddag op zondag 27 januari. - Aankondiging Kerkbalans, Memisa-collecte en Vastenaktie. Aandacht voor Amnesty en Bijbelleesrooster .

Pater Niesen houdt een opwekkende overweging vanwege het feest van Thomas van Aquino. - Henk Haverkort houdt in een verslag van ons parochiefeest De lofzang gaande. - Anne Stael legt de bedoelingen uit die we hebben met het Plein van Siena.

De Vastenaktie wordt afgesloten met een lied van de Braziliaanse landarbeider Miquel; 'Maar nu is het nodig te zeggen: de grond is van degene die het bewerkt.' - Uitgebreide Liturgische kalender van de Goede Week en het Paastriduum.

Opbrengst Vastenaktie Ä 2417,05.

Andreas WŲhle is geÔnstalleerd als nieuwe dominee van de Maarten Luther- gemeente. - Het motto van de Olympische spelen, Citius, Altius, Fortius, blijkt een dominicaanse oorsprong te hebben. - In de Wandeling herdenkt Rob de Groot de doden.

Komisch verhaal van een joods jongetje dat met zijn roomse vriendje naar de H.Mis gaat. - Kerkhistoricus Brekelmans beschrijft de betekenis van sleutels in de Bijbel.

Bij gebrek aan opvolging moeten de dominicanen de Rotterdamse parochie Blijdorp teruggeven aan het bisdom. - Rob de Groot herdenkt Jan van Kilsdonk.

In memoriam pater Nico Steenstra. Overleden op 8 augustus in het Berchmanianum en begraven in Tiel.

Uitleg joodse feesten onder de titel: Grote ontzagwekkende dagen.

Wisseling van de wacht: aftreden van parochiebestuurders Lenie Blom en Jos Rondeel. Benoeming van MariŽtte Blom en Loek de Kruif. Herbenoemd Machtild Maes en Ronald Pellemans.

Ambro Bakker over de os en de ezel en hoe we vanuit het Hebreeuws aan het woord schorriemorrie zijn gekomen.