Informatie  Vieren  Zorg  Leren  Onderweg  Financiën  Plein v. Siena  Links

PERSONALIA

OVERLEDEN

Op 20 februari l.l. is overleden onze parochiane Bernadetta (Det) Maria van den Broek – Wegman.
Zij is geboren op 14 november 1925 te Amsterdam. Wij hebben van haar afscheid genomen in de kapel van Buitenveldert op zaterdag 25 februari l.l. Aansluitend heeft de begrafenis plaatsgehad op De Nieuwe Ooster.

Op 10 februari l.l. is in Castricum overleden onze oud-parochiaan Andreas (André) Franciscus Theresia Huis in ‘t Veld.
Hij werd geboren te Heerhugowaard op 10 september 1941. Zijn uitvaart hebben wij gevierd op woensdag 15 februari l.l. op Buitenveldert. Aansluitend heeft de begrafenis plaatsgevonden op de begraafplaats aldaar.

Op 2 oktober l.l. is in Hospice Veerhuis overleden onze parochiane Mary Elizabeth Lumeij – Fraser. Zij is geboren op 24 oktober 1926 in Kinlochleven, Schotland.
Afscheid van haar is genomen op 8 oktober l.l. op Zorgvlied. Daar heeft ook de crematie plaatsgehad.

Wij ontvingen bericht dat onze oud parochiane Elisabeth (Lies) Anna Theresia Maria van Os – Tilanus is overleden op 14 oktober l.l.
Zij werd geboren in Utrecht op 3 januari 1926. De uitvaart is gehouden op Buitenveldert op 20 oktober l.l., waar zij ook is begraven.

Wij ontvingen bericht dat onze parochiane Baudina (Bauk) Maria Verheijen – Franzen op 23 september l.l. is overleden.
Zij werd geboren op 17 december 1929 te Bolsward. Zij woonde: Rijnstraat 85 “.
De crematie heeft plaatsgehad op 29 september l.l. in De Nieuwe Ooster

Op 10 juni l.l. is overleden: Maria (Ria) Willemina Baaij – Scholte. Zij werd geboren in Onstwedde op 9 oktober 1934.
Zij woonde de laatste jaren in Almstraat 38 te Amsterdam. Thuis is zij in haar slaap overleden. Voor haar was de uitvaart in de kapel van Buitenveldert op 17 juni 2016. De crematie heeft plaatsgevonden op Westgaarde op diezelfde dag.
Wij gedenken haar in dankbaarheid. Veel werk heeft zij met haar man Joop Baaij en later zelf voor de parochie gedaan. Ze was meelevend en aktief betrokken. Moge zij nu rust en vrede ervaren.

In de vroege uren van 1 april l.l. is overleden: onze oudste medeparochiane Gertruda Jeannette Antonia van Muijen – Klaasen.
Ze is geboren te Amsterdam op 19 juli 1921. Zij was in haar lange leven de parochie zeer toegedaan, meelevend en naar vermogen actief betrokken op allerlei gebied.
Zij woonde op Rijnstraat 120 hs en kon daar op haar hoge leeftijd tot het laatst toe ook blijven wonen.
Op 9 april l.l. hebben wij haar uitvaart gevierd en is zij begraven op De Nieuwe Ooster.

Op 25 januari l.l. is overleden onze parochiane Frederika Wilhelmina Maria van Bakkum – Lasschuit. Zij werd geboren op 25 februari 1924. Samen met haar man Nico (overleden in 2011) was zij in haar arbeidzame leven een trouw en betrokken parochiane, actief op verschillend gebied. Voor haar werd de uitvaart gehouden op 29 januari l.l. in de kapel van Buitenveldert. Aansluitend heeft op de begraafplaats aldaar de begrafenis plaatsgehad in het familiegraf.

Op 13 december l.l. is overleden onze trouwe medeparochiane: Leny Blom – Driessen. Zij was geboren op 26 september 1931.
Zij woonde bijna 60 jaren op: Kromme Mijdrechtstraat 98. Van daaruit is zij op allerlei manieren verbonden gebleven met haar kinderen, kleinkinderen, familie en bekenden, met de vele mensen van haar werkgroepen, maar zeker met de parochiegemeenschap van St. Thomas van Aquino.
Voor de parochie is zij alle jaren door, in wel en wee, van bijzondere betekenis geweest op allerlei gebied.
De velen die aanwezig waren bij haar uitvaart en begrafenis op Buitenveldert op 21 december waren het levende bewijs van ons aller respect, dankbaarheid en genegenheid.
Wij zullen haar zeer missen. – Lees ook haar laatste overweging, gehouden op zondag 1 november 2015, tijdens de woord-communiedienst.

Op 17 november l.l. is overleden onze trouwe medeparochiaan Jan Brugman. Hij werd geboren te Amsterdam op 4 mei 1929.
Hij woonde: Holendrechtstraat 23 hs.
Nog maar kort geleden is zijn vrouw Ans Brugman – van Dijk overleden, op 27 augustus van dit jaar.
De uitvaart van Jan hebben wij gevierd in de aula van De Nieuwe Ooster, waarna de begrafenis aldaar heeft plaatsgehad op 21 november l.l.

Ons bereikte het bericht, dat in 's-Hertogenbosch is overleden onze oud-parochiane Bea Reinders-Pas

Op 27 augustus is overleden onze parochiane Ans Brugman – van Dijk. Zij werd geboren op 28 december 1937 te Amsterdam.
De begrafenis heeft plaatsgehad op 31 augustus op De Nieuwe Ooster in Amsterdam.

Op 9 augustus l.l. is in Voorschoten overleden: pater Jan Wenting o.p. Hij is geboren op 2 juli 1935.
Hij heeft als pastor in onze parochie gewerkt van 1964 tot 1974.
De uitvaart is gevierd op 14 augustus in Rotterdam, waarna de begrafenis heeft plaatsgehad te Crooswijk.

Ons bereikte  het bericht van het overlijden van onze parochiane Wilhelmina (Willie) Johanna Francisca Maria van Oijen, vrouw van Piet Ter Burg, in Purmerend op 15 mei l.l.  Zij werd geboren op 19 juli 1930 te Amsterdam.
Voor haar was de afscheidsviering in de aula van het crematorium te Purmerend op 21 mei l.l.

Ons bereikte het bericht dat op 5 mei l.l. is overleden onze parochiane: Francina (Francis) Anna Geertruida Ten Haaf.
Zij werd geboren op 9 september 1933 te Amsterdam. Zij woonde op de Vrijheidslaan.
Voor haar was de uitvaart en begrafenis op St. Barbara op 13 mei l.l.

Ons bereikte het bericht dat op 20 april l.l. in Torendael is overleden onze medeparochiane Anna Catharina Elisabeth Humme - Erkelens.
Zij werd geboren in Ede op 11 nov. 1918. Op 29 april l.l. is haar uitvaart gevierd in de kapel van Buitenveldert, waarna zij op de begraafplaats aldaar is begraven.