Informatie  Vieren  Zorg  Leren  Onderweg  Financiën  Plein v. Siena  Links

PERSONALIA

GEDOOPT

In onze viering van zondag 22 oktober l.l. werd door het H. Doopsel en Vormsel en zijn geloofsbelijdenis in de kerk opgenomen: Martin Nicoll Margjokaj. Hij werd geboren te Puke in Albanië op 18 april 1977. Hij woont in Zoetermeer, maar vanwege zijn werk is hij geregeld in Amsterdam. Hij is van harte welkom in onze gemeenschap.

OVERLEDEN

Op 20 augustus 2017 is in Amsterdam overleden onze oud-parochiane Johanna Holtkamp – de Winter. Zij werd geboren in Zaandam op 16 november 1914. De begrafenis heeft in besloten kring plaatsgevonden.

Op 25 februari 2017 is in woon- en zorgcentrum Amstelhuis overleden: onze parochiaan Alexander Nelk.
Hij werd geboren te Medan op 20 januari 1931. De uitvaartplechtigheid heeft plaatsgevonden op Zorgvlied op 6 maart l.l. Daar is hij ook begraven. Moge zijn gedachtenis ons tot zegen zijn.

Op 20 februari 2017 is overleden onze parochiane Bernadetta (Det) Maria van den Broek – Wegman.
Zij is geboren op 14 november 1925 te Amsterdam. Wij hebben van haar afscheid genomen in de kapel van Buitenveldert op zaterdag 25 februari l.l. Aansluitend heeft de begrafenis plaatsgehad op De Nieuwe Ooster.

Op 10 februari 2016 is in Castricum overleden onze oud-parochiaan Andreas (André) Franciscus Theresia Huis in ‘t Veld.
Hij werd geboren te Heerhugowaard op 10 september 1941. Zijn uitvaart hebben wij gevierd op woensdag 15 februari l.l. op Buitenveldert. Aansluitend heeft de begrafenis plaatsgevonden op de begraafplaats aldaar.

Op 2 oktober 2016 is in Hospice Veerhuis overleden onze parochiane Mary Elizabeth Lumeij – Fraser. Zij is geboren op 24 oktober 1926 in Kinlochleven, Schotland.
Afscheid van haar is genomen op 8 oktober l.l. op Zorgvlied. Daar heeft ook de crematie plaatsgehad.

Wij ontvingen bericht dat onze oud parochiane Elisabeth (Lies) Anna Theresia Maria van Os – Tilanus is overleden op 14 oktober 2016
Zij werd geboren in Utrecht op 3 januari 1926. De uitvaart is gehouden op Buitenveldert op 20 oktober l.l., waar zij ook is begraven.

Wij ontvingen bericht dat onze parochiane Baudina (Bauk) Maria Verheijen – Franzen op 23 september  2016 is overleden.
Zij werd geboren op 17 december 1929 te Bolsward. Zij woonde: Rijnstraat 85 “.
De crematie heeft plaatsgehad op 29 september in De Nieuwe Ooster

Op 10 juni 2016 is overleden: Maria (Ria) Willemina Baaij – Scholte. Zij werd geboren in Onstwedde op 9 oktober 1934.
Zij woonde de laatste jaren in Almstraat 38 te Amsterdam. Thuis is zij in haar slaap overleden. Voor haar was de uitvaart in de kapel van Buitenveldert op 17 juni 2016. De crematie heeft plaatsgevonden op Westgaarde op diezelfde dag.
Wij gedenken haar in dankbaarheid. Veel werk heeft zij met haar man Joop Baaij en later zelf voor de parochie gedaan. Ze was meelevend en aktief betrokken. Moge zij nu rust en vrede ervaren.

In de vroege uren van 1 april 2016 is overleden: onze oudste medeparochiane Gertruda Jeannette Antonia van Muijen – Klaasen.
Ze is geboren te Amsterdam op 19 juli 1921. Zij was in haar lange leven de parochie zeer toegedaan, meelevend en naar vermogen actief betrokken op allerlei gebied.
Zij woonde op Rijnstraat 120 hs en kon daar op haar hoge leeftijd tot het laatst toe ook blijven wonen.
Op 9 april l.l. hebben wij haar uitvaart gevierd en is zij begraven op De Nieuwe Ooster.

Op 25 januari 2016 is overleden onze parochiane Frederika Wilhelmina Maria van Bakkum – Lasschuit. Zij werd geboren op 25 februari 1924. Samen met haar man Nico (overleden in 2011) was zij in haar arbeidzame leven een trouw en betrokken parochiane, actief op verschillend gebied. Voor haar werd de uitvaart gehouden op 29 januari l.l. in de kapel van Buitenveldert. Aansluitend heeft op de begraafplaats aldaar de begrafenis plaatsgehad in het familiegraf.

Op 13 december 2015 is overleden onze trouwe medeparochiane: Leny Blom – Driessen. Zij was geboren op 26 september 1931.
Zij woonde bijna 60 jaren op: Kromme Mijdrechtstraat 98. Van daaruit is zij op allerlei manieren verbonden gebleven met haar kinderen, kleinkinderen, familie en bekenden, met de vele mensen van haar werkgroepen, maar zeker met de parochiegemeenschap van St. Thomas van Aquino.
Voor de parochie is zij alle jaren door, in wel en wee, van bijzondere betekenis geweest op allerlei gebied.
De velen die aanwezig waren bij haar uitvaart en begrafenis op Buitenveldert op 21 december waren het levende bewijs van ons aller respect, dankbaarheid en genegenheid.
Wij zullen haar zeer missen. – Lees ook haar laatste overweging, gehouden op zondag 1 november 2015, tijdens de woord-communiedienst.

Op 17 november 2015 is overleden onze trouwe medeparochiaan Jan Brugman. Hij werd geboren te Amsterdam op 4 mei 1929.
Hij woonde: Holendrechtstraat 23 hs.
Nog maar kort geleden is zijn vrouw Ans Brugman – van Dijk overleden, op 27 augustus van dit jaar.
De uitvaart van Jan hebben wij gevierd in de aula van De Nieuwe Ooster, waarna de begrafenis aldaar heeft plaatsgehad op 21 november l.l.