Informatie  Vieren  Zorg  Leren  Onderweg  FinanciŽn  Plein v. Siena  Links

 

AMNESTY INTERNATIONAL
GROEP 333 (DE PIJP / RIVIERENBUURT / WEST)
 

november 2017

Schrijfmarathon

Amnesty organiseert de wereldwijde Schrijfmarathon. Brievenschrijvers vragen om vrijlating van gewetensgevangenen en om berechting van daders van mensenrechtenschendingen. Om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Ze geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers. En zo'n bombardement aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers om mensen eerlijker te behandelen.

Gevangenen en hun familie voelen zich daardoor erg gesteund. De dochter van een Chinese gevangene vertelde vorig jaar aan Amnesty: ĎHet is hartverwarmend dat er zoveel mensen zijn die mijn vader en familie steunen. De aandacht die deze actie oplevert is belangrijk: hoe meer mensen weten over de zaak van mijn vader, hoe groter de veiligheid voor hem en mijn familie.í

Natuurlijk is de Amnestygroep in uw buurt er dit jaar weer bij.
Zaterdag 9 december 2017 tussen 12.00 en 17.00 uur in Plein van Siena, Rijnstraat 109 kunt u een kaart schrijven naar een of meer gevangenen en een brief naar de autoriteiten van die gevangenen. U bent van harte welkom! In december 2016 heeft deelname aan de landelijke schrijfmarathon ruim 200 brieven in het Plein van Siena opgeleverd. Enkele van de gevangenen waarvoor u heeft geschreven zijn inmiddels vrij of hebben verbeterde omstandigheden.
Doet u dit jaar ook weer mee?

terug