Informatie  Vieren  Zorg  Leren  Onderweg  FinanciŽn  Plein v. Siena  Links

 

MENSENHANDEL

Paus Franciscus roept op om in de maand februari te bidden voor de slachtoffers van mensenhandel.

"Dat wij hen met open armen in onze samenleving opnemen."

Al vanaf het begin van zijn pontificaat maant de Heilige Vader met klem aan de mensenhandel, die leidt tot moderne vormen van slavernij, de kop in te drukken.

"Niemand mag toelaten dat deze vrouwen, deze mannen, deze kinderen als voorwerpen behandeld, misleid, verkracht, voor uiteenlopend gebruik verkocht, uiteindelijk gedood of in ieder geval lichamelijk en geestelijk verwoest, verworpen en in de steek gelaten worden. Het is een schande."

Hij moedigt aan om "het bewustzijn te versterken dat het steeds noodzakelijker is om de slachtoffers van deze misdaad te helpen, door hen te helpen op weg naar opname in de samenleving en het herstellen van hun mensenwaarde."

Het gaat wereldwijd om miljoenen mensen die slachtoffer zijn van mensenhandel, meestal afkomstig uit Derde Wereld-landen. Volgens recente, voorzichtige schattingen bevinden zich in Nederland meer dan 6.000 slachtoffers.

Missio Nederland investeert ook in die landen waar de meeste slachtoffers vandaan komen in allerlei vormen van onderwijs en in de opbouw van lokale geloofsgemeenschappen om de mensen krachtiger en weerbaarder te maken.  

terug