THOMASKLANKEN - 2001

Pater Niesen herdenkt pater Hans Kelderman die van 1974 tot 1980 onze pastor is geweest en op 11 december 2000 in Zwolle is overleden. In Amsterdam is in het weekend van 16-18 februari een ontmoeting van jongeren met de broeders van Taizť.

Op een oecumenische gespreksavond gaven deelnemers aan hoe we samen godsvolk onderweg kunnen zijn. Met 14 praktische suggesties en een vurig verlangen naar samenwerking ging men huiswaarts. Aan het werk dus.!

Rob de Groot maakt de parochie enthousiast om het Vastenprojekt 2001 te ondersteunen. Thema: Schoon drinkwater op de Filipijnen!

Pater Niesen schrijft over de dominicanes Catharina van Siena (feestdag 30 april). En natuurlijk ook weer de wekelijkse Inloopochtend op donderdag tussen 10.30 - 12 uur. De gastvrouwen staan klaar met de heerlijke koffie!

Opbrengst Vastenactie 2001: f.7000,- De Bond van Bejaarden gaat 'n dagje naar de Posbank. Via Spakenburg (koffie en gebak) naar Hoenderlo (lunch en kroketten). Er zijn oecumenische plannen om de publiciteit van de Amsterdamse kerken te bundelen in een wijkkrant. De redactie Thomasklanken denkt mee, maar blijft vooralsnog zelfstandig.

Pater Niesen preekt naar aanleiding van het prachtige lied Op Adelaarsvleugels.

Pater Henk Jongerius komt 8 avonden cursus geven voor iedereen die in de vieringen een rol speelt. Artikel uit Trouw over 'de mooiste begraafplaats van Amsterdam, Zorgvlied' Op 13 juli overleed pater Jan Berendsen die tussen 1943 en 1971 wisselend een van de pastors is geweest.

Pater Leo de Jong schrijft dat het onderscheid' Vrijwilligerskerk' niet juist is. "Je hebt toch geen beroeps- en vrijwilligers gelovigen? Was Jezus beroeps of vrijwilliger?" De dominicanen wereldwijd hebben 14 juli hun nieuwe Magister gekozen: Carloz Azpiroz, een 44-jarige Argentijn. De Nederlandse dominicanen houden hun 4-jaarlijkse kapittel van 14-25 oktober in Huissen.

Trefplek gaat 13 november over Respect! Pia Merckx nodigt zanglustigen uit voor een korendag in de kerk. Oude en nieuwe liederen samen inoefenen en zingen.

Verslag van het kapittel in Huissen. De redactie vraagt steeds naar informatie uit het Parochiebestuur. "Dat kan niet in elk nummer." zegt Arie de Jong. "Het is niet altijd mogelijk om alles dat onderwerp van gesprek is ook direct te melden. Zaken moeten vaak rijpen en onderbouwd worden".

Vermelding van de website www.katholieknederland.nl Aankondiging Dominifestatie 2002 op 1 juni 2002. Om inspiratie op te doen en ervaringen en dromen met elkaar te delen. Over leven, vieren en dienen. Jan van Hooydonk stelt ons de (DLG) Dominicaanse Leken Gemeenschap voor. Onze penningmeester Jos Rondeel geeft een handige tabel voor het omrekenen van de gulden (enz.) naar de euro (enz.). In de boekenrubriek Brieven aan God van bekende Nederlanders.