THOMASKLANKEN - 1993

Felicitatie voor onze pianiste-organiste Jo van Waveren- Schreiner bij het behalen van het diploma Kerkmusicus. Uit het KASKI-onderzoek: aantal priesters in 1990: 1477. Aantal parochies: 1754.

Sluiting Willibrorduskerk. Penningmeester geeft opening huishoud- boekje. We moeten meer dan 4000,- per week opbrengen! Parochie kost 215.000,- per jaar. In 1992 113.000,-

5 Parochianen volgden de cursus Voorgaan bij een uitvaart en worden daarvoor ingezet. Het zijn Lenie Blom, Jan Brugman, Jan Nolte, Nico van Bakkum en Henk Haverkort.

Informatie over de Actie De Arme Kant van Nederland en de kerkelijke visie hierop ontleend aan een publicatie van pater Ben Vocking o.p. Juni: Jos Smits neemt helaas afscheid als pianist-begeleider van ons koor Reinaissance.

Juli/Augustus:
Marieke Maes begint haar Bijbelgroep Rond de Schrift.

Het Samen Op Weg-proces van de protestante kerken bemoeilijkt ons samengaan met de hervormde Maranathagemeente. De PB-voorzitter licht het toe. "Dammen met te weinig stenen "is de titel van een visie van pater Piet Struik over de zorgelijke toekomst van de bezetting van de functies in het kerkenwerk.

De paters Niesen en Willers verlaten de pastorie aan de Vechtstraat en gaan in de Rijnstraat wonen. Vredeskerk bestaat 75 jaar. Dominee Lensink filosofeert over "Ik geloof in de Heilige Geest." Rob de Groot schrijft over Dorothee SŲlle.