THOMASKLANKEN - 1990

Terugblik vanaf 1981, een snelgroeiende samenwerking binnen het Vierstromen Beraad en een samengaan tussen Maranathagemeente en de Thomas. Intussen stagneert de samenwerking met de 6 parochies van Zuid.

Op 2 februari overlijdt pater N. Simonis o.p.

NIPO-enquÍte zegt: 1964: 10% onkerkelijk. 1984: 30% onkerkelijk en in 1990: 20%

Parochie-statistiek: 1989: 1919 parochianen, 304 kerkbezoekers.

Plannen voor aanpassing van Maranathakerk voor gezamenlijk gebruik en voor onze vieringen (tabernakel, dagkapel, Mariakapel enz.).

Parochiebestuur bezint zich op diaconale taken maar moet zich beperken vanwege overbelasting vrijwilligers.

Juli:
Oproep Conciliair Proces bij het gebruik van o.a. schoonmaakmiddelen (Het Groene Huishoudboekje).

Pater Niesen schrijft over de verschillende mogelijkheden bij een uitvaart.

Verslag van een teleurstellend gesprek over de kerksluitingen (Agnes, Chr. Geboorte, Willibrord en Thomaskerk) en vooral het ontbreken van een pastoraal plan door het bisdom.

start                                                                                  terug                                                               volgend jaar