Informatie  Vieren  Zorg  Leren  Onderweg  FinanciŽn  Plein v. Siena  Links

 

AMNESTY INTERNATIONAL
GROEP 333 (DE PIJP / RIVIERENBUURT / WEST)
 

juni 2018

Schrijfactie MaleisiŽ
Jonge MaleisiŽr in dodencel vanwege drugs
 

Hoo Yew Wah kreeg in 2011 de doodstraf opgelegd omdat hij drugs in zijn bezit had. Hij was twintig toen hij werd opgepakt en zit inmiddels al dertien jaar achter tralies.

Doodstraf voor drugsbezit
De Chinees-Maleisische Hoo Yew Wah was twintig jaar oud toen hij in 2005 werd opgepakt met 180 gram drugs op zak. De rechter oordeelde dat hij in drugs handelde en legde automatisch de doodstraf op. Hoo Yew Wah werd veroordeeld op basis van een verklaring die hij aflegde zonder advocaat. Hij zegt de verklaring te hebben ondertekend nadat de politie zijn vinger brak en dreigde zijn vriendin in elkaar te slaan.
Hoo Yew Wah ging in hoger beroep maar dit werd afgewezen. In 2014 vroeg hij de sultan om pardon. Zijn verzoek is nog altijd in behandeling. Hoo Yew Wah zit inmiddels al dertien jaar vast. Volgens internationaal recht mag de doodstraf niet automatisch worden opgelegd en alleen voor de Ďmeest ernstige misdadení of moord met voorbedachten rade. Drugsdelicten vallen hier niet onder.  

Wat kun jij doen?
Schrijf vůůr 1 juli 2018 via Amnesty een brief naar de sultan van Johor in MaleisiŽ. Roep hem op het doodvonnis van Hoo Yew Wah om te zetten in een gevangenisstraf

Klik hier voor de voorbeeldbrief, die u eventueel kunt uitprinten.

 

terug