Informatie  Vieren  Zorg  Leren  Onderweg  FinanciŽn  Plein v. Siena  Links

 

AMNESTY INTERNATIONAL
GROEP 333 (DE PIJP / RIVIERENBUURT / WEST)
 

mei 2017

Schrijfactie Filipijnen
President wil de doodstraf terug

Mensenrechtensituatie verslechterd Sinds president Rodrigo Duterte in juni 2016 aan de macht kwam is er sprake van een alarmerende verslechtering van de mensenrechtensituatie in de Filipijnen. De overheid wil nu de doodstraf, die het land ruim tien jaar geleden afschafte, weer invoeren. Doodstraf mag alleen voor Ďernstige misdrijvení Volgens internationaal recht mag de doodstraf alleen gegeven worden voor de meest ernstige misdrijven. Misdaden zoals brandstichting, autodiefstal en drugshandel die in het wetsvoorstel staan vallen hier niet onder. Ook mag de doodstraf niet automatisch bij bepaalde misdrijven worden opgelegd. Een rechter moet kunnen kijken naar de persoonlijke situatie van de dader en de omstandigheden waaronder hij het misdrijf pleegde.

Het Filipijnse congres buigt zich over een wetsontwerp om de doodstraf weer in te voeren voor een groot aantal misdaden.

Wat kun jij doen?

Schrijf vůůr 1 juni 2017 een brief naar de voorzitter van de Senaatscommissie voor Openbare Orde en Gevaarlijke Drugs. Roep hem op om tegen de herinvoering van de doodstraf te stemmen.  

Klik hier voor de voorbeeldbrief, die u eventueel kunt uitprinten.

terug