Informatie  Vieren  Zorg  Leren  Onderweg  FinanciŽn  Plein v. Siena  Links

 

AMNESTY INTERNATIONAL
GROEP 333 (DE PIJP / RIVIERENBUURT / WEST)
 

februari 2018

Schrijfactie Nigeria
vervolgd vanwege milieuonderzoek

De Nigeriaanse Raymond Gold vroeg een olie- en gasbedrijf onderzoek te doen naar de gevolgen van een olieraffinaderij voor het milieu. Hij werd aangeklaagd en kan drie jaar cel krijgen.

Vervolgd voor verzonnen aanklachten
Raymond Gold is een gerespecteerd lid van de Irede-gemeenschap, die naast een olieraffinaderij van Integrated Oil and Gas Ltd. woont. Gold vroeg het bedrijf begin 2016 om duidelijk te maken welke gevolgen de activiteiten van de olieraffinaderij hebben voor onder meer het drinkwater in de omgeving. Hij sprak zich ook uit op de radio en in de krant. De Nigeriaanse wet stelt bedrijven verplicht hier onderzoek naar te doen. Maar de autoriteiten in de staat Lagos Ė aangespoord door het olie- en gas bedrijf Ė besloten om Gold te vervolgen.

Gold kan een celstraf van drie jaar krijgen voor aanklachten die zijn verzonnen om hem en de Irede-gemeenschap te intimideren. Hij is op borgtocht vrij. Zijn rechtszaak is in volle gang

Schrijf vůůr 1 april 2018 een brief naar de openbaar aanklager van Lagos, Nigeria. Roep hem op de aanklachten tegen Raymond Gold te laten vallen.

Klik hier voor de voorbeeldbrief, die u eventueel kunt uitprinten.

terug