Informatie  Vieren  Zorg  Leren  Onderweg  Financiën  Plein v. Siena  Links

 

AMNESTY INTERNATIONAL
GROEP 333 (DE PIJP / RIVIERENBUURT / WEST)
 

mei 2017

Reactie op de schrijfmarathon
Op 10 december 2016 tijdens de Dag van de rechten van de Mens bij Plein van Siena

Beste Mariëtte,

Op 10 december 2016, de Dag van de Rechten van de Mens, deed je mee aan Amnesty's Schrijfmarathon. Samen met jou schreven we in Nederland ruim 166.000 brieven, op meer dan 465 plaatsen. Wereldwijd noteerden we het enorme aantal van 4,6 miljoen brieven, handtekeningen en sms’jes.

Máxima We schreven bijvoorbeeld voor Máxima Acuňa, een boerin en milieuactiviste uit Peru. Máxima weigert haar grond af te staan aan een mijnbouwbedrijf. Daarom wordt ze geïntimideerd, werd haar oogst vernield en is haar dochter mishandeld.

Amnesty-medewerkers hebben Máxima persoonlijk bezocht, om haar de kaarten en brieven te overhandigen. Dat was erg emotioneel. De Peruaanse Minister voor Justitie en mensenrechten was ook aanwezig. Zij deed toezeggingen om Máxima en haar familie beter te beschermen.

Máxima was ontzettend blij met alle steun: 'Ik bedank jullie met mijn hele hart. Jullie geven me de moed om door te vechten. Ik vraag jullie om te blijven helpen om gerechtigheid te zoeken, zodat ik in vrede en rust verder kan leven.'

Bekijk een kort filmpje van het bezoek aan Maxima

Lees meer reacties van Shawkan, Erkin en andere mensen voor wie we schreven.

  terug