Informatie  Vieren  Zorg  Leren  Onderweg  Financiën  Plein v. Siena  Links

VASTENAKTIE 2017 - SAN SALVADOR

In 2017 staat San Salvador, de hoofdstad van El Salvador, centraal in de Vastenactie-campagne en dan speciaal de wijken Apopa en Mejicanos. Misschien hebt u er al wel eens iets over gelezen, maar San Salvador in het algemeen en deze wijken in het bijzonder, gaan gebukt onder extreem veel geweld door criminele bendes, de ‘mara’s’. De mara’s hebben ieder een eigen territorium en beheersen het leven in ‘hun’ wijken volledig. Mensen worden bedreigd, afgeperst en beroofd. Wie praat met de politie, wordt ernstig verminkt of vermoord. Het betekent ook dat mensen niet van de ene wijk naar de andere kunnen: dan worden ze beschouwd als indringers op vreemd terrein.

De bendes werven actief leden onder kinderen en jongeren. Lidmaatschap zorgt voor respect’, voor geld en mooie spullen en vrouwen. Het is moeilijk de verleiding te weerstaan als jonge puber, zonder stabiele thuisbasis en zonder geld.

Ons campagneproject – de samenwerking van een aantal katholieke organisaties – wil helpen voorkomen dat kinderen en jongeren lid worden van de bendes. De jeugdcentra die we steunen, willen de kinderen een ander perspectief bieden en leren dat ze ook buiten de bendestructuren een goed bestaan kunnen opbouwen.

Zoals gewoonlijk staat de offerkist in ons centrum klaar voor alle gaven, de gehele vastentijd door tot en met pasen.

De vastenaktie 2016 heeft in onze parochie opgeleverd: € 2233,10 (gegevens verstrekt door de campagne-leiding in Den Haag). Wij hopen met elkaar een gelijk bedrag te scoren. Maar bovenal hopen wij hoe dan ook door onze hulp het verschil te maken. Helpt u mee?

p. A. Niesen o.p.

 terug