Informatie  Vieren  Zorg  Leren  Onderweg  Financiën  Plein v. Siena  Links

WAAR BLIJFT DE KERK? ... HIER IS DE KERK!

Misschien heeft u dat gevoel ook wel eens … Wat was dit toch een goede viering … Wat was dat weer een leuke ontmoeting … Fijn dat wij daar als gemeenschap weer iets voor hebben kunnen betekenen … Wat heb ik heerlijk gezongen …

Of, dat kan ook: Waar doe ik het allemaal voor … Ik sta er maar weer alleen voor …

Er gebeurt zoveel goeds en moois in onze parochies. En wanneer we dat eens aan elkaar laten zien, met elkander delen, dan gaan we misschien weer bemoedigd en met nieuwe ideeën naar huis.

De Vereniging voor Pastoraal Werkenden (VPW) organiseert daarvoor op 1 april a.s. een bisdomdag ‘Waar blijft de Kerk? …Hier is de Kerk!’ De dag begint met twee inleiders, Hans de Wit,exegeet en emeritus hoogleraar interculturele hermeneutiek aan de Vrije Universiteit (VU) te Amsterdam en Jozef Wissink, emeritus hoogleraar praktische theologie aan de Faculteit Katholieke Theologie van de Universiteit van Tilburg. Het thema van de eerste inleiding is: ‘Verblijdt u met mij, want ik heb de schelling gevonden die ik verloren had!’ (Lucas 15,9) – over de riskante opdracht om kerk te zijn. Jozef Wissink prikkelt ons met de titel ‘Waar blijft de kerk? - omwille van troost en uitdaging.’ Met beide inleiders kunnen we in gesprek gaan. Verder zijn er informatietafels waarop groepen die dat willen zich kunnen presenteren. In de middag zijn er diverse werkwinkels. Over deze bisdomdag vindt u informatie in folders die bij uw parochie te verkrijgen zijn en op deze website www.vpwinfo.nl  onder via deze link: ‘bisdomdag Haarlem-Amsterdam 1 april 2017’.

We sluiten de dag af met het samen vieren van ons geloof.

De bisdomdag is op 1 april in het mooie parochiecentrum van de Willibrorduskerk te Heiloo – Westerstraat 267, enkele stappen vanaf het station. De dag begint om 10.00 u en wordt om 15.30 u afgesloten. Meer informatie vindt u in de folders.

Werkgroep bisdom

 

 terug